Este sanatos si natural sa transpiram, dar nimeni nu doreste sa miroasa urat. Aflati mai multe despre felul in care aceste remedii naturale va pot ajuta sa reduceti mirosul corporal.Conform Best Health Mag, mirosul corporal apare in cazul anumitor tipuri de transpiratie. Glandele endocrine emit o transpiratie inodora si transparenta, care raceste corpul odata ce se evapora. In acest timp, glandele apocrine, prezente in zona genitala si la subrat, secreta o substanta cu care bacteriile se hranesc, cauzand formarea unor mirosuri puternice. Ovulatia, stresul, furia si excitarea sexuala pot cauza activarea glandelor apocrine.

Mai mult, anumite mirosuri pot fi produse de diferite boli sau medicamente, precum bupropion (Wellbutrin) sau venlafaxina (Effexor).

Remedii naturale pentru mirosul corporal:

1. Amestec din bicarbonat de sodiu si suc de lime
Combinatia dintre bicarbonatul de sodiu si sucul de lime reprezinta un remediu eficient pentru mirosul corporal. Nu numai ca bicarbonatul ajuta la absorbtia transpiratiei, dar va ajuta sa scapati si de bacterii, actionand precum un deodorant natural.

Instructiuni:
1. Inainte de baie, amestecati bicarbonat de sodiu cu suc de lime pentru a forma o pasta.
2. Aplicati pasta la subrat.
3. Lasati-o sa actioneze pentru 5-10 minute.
4. Clatiti-va cu apa.
5. Faceti baie.

2. Suc de lamaie
Sucul de lamaie este eficient in tratarea mirosului corporal. Acest fapt este datorat proprietatilor acide ale sucului de lamaie, care va vor ajuta la scaderea nivelului de pH al pielii. Procesul va ingreuna supravietuirea bacteriilor cauzatoare de miros.

Instructiuni:
1. Taiati o lamaie proaspata in doua.
2. Frecati o jumatate de lamaie la subrat. Asigurati-va ca sucul acesteia ajunge la piele.
3. Lasati-l sa se usuce si faceti un dus.

Nota:
– Utilizati acest remediu in fiecare zi, pana cand mirosul dispare complet.
– Pentru pielea sensibila, diluati sucul unei jumatati de lamaie in ½ cana cu apa. Apoi, aplicati amestecul la subrat folosind o bucata de vata. Lasati-l sa actioneze pentru 10 minute si clatiti-va cu apa. Faceti acest lucru zilnic, pana cand puteti observa o imbunatatire.

3. Pulpa de rosii

1. Scoateti pulpa unei rosii.
2. Aplicati-o direct la subrat.
3. Lasati-o pentru 15 minute.
4. Clatiti-va.

Nota:
– Pentru rezultate mai bune, folositi acest remediu timp de cateva saptamani.

4. Suc de nap
Napul este o sursa bogata de nutrienti si de vitamina C, care nu numai ca ajuta la prepararea unor mancaruri gustoase, dar poate facilita si indepartarea mirosului corporal. Totodata, ajuta la distrugerea bacteriilor ce cauzeaza aceasta problema.

Instructiuni:
1. Taiati napul in bucati. Striviti bucatile pentru a forma o pasta.
2. Treceti pasta printr-o sita si presati-o pentru a obtine un suc.
3. Aplicati sucul de nap la subrat.
4. Lasati-l sa se usuce.
5. Clatiti-va.

5. Otet
Si otetul poate fi folosit pentru a scapa de mirosul corporal. Este capabil sa scada nivelul de pH al pielii, asa incat va veti simti improspatati pe durata intregii zile, fara a va fi teama de mirosul natural al corpului. Puteti folosi otetul in mai mult de un singur mod.

Instructiuni:
1. Inmuiati o bucata de vata in otet alb. Apoi, aplicati-o la subrat.
2. Depozitati otetul intr-o sticla cu pulverizator si folositi-l la subrat dupa ce faceti baie. Evitati sa mai folositi deodorant dupa aplicarea otetului.
3. Diluati putin otet alb intr-un pahar cu apa si continuati-va dusul. Apoi clatiti-va la subrat folosind respectivul amestec.

Nota:
– Nu folositi otet imediat dupa barbierit, deoarece poate cauza iritatii pe piele.

3 thoughts on “Scapati de mirosul corporal cu aceste 5 remedii naturale

  1. Consider ca acest articol ar trebui distribuit cat mai mult pentru ca ofera o perspectiva ampla asupra subiectului abordat. Merita citit si discutat in profunzime.

  2. Mi-a placut modul in care au fost prezentate argumentele in articol. Parerile au fost sustinute de fapte concrete si exemple clare. Este un material bine structurat si usor de urmarit.

  3. Articolul este foarte interesant si informativ. Am aflat multe lucruri noi despre subiectul discutat. Autorul a reusit sa ofere detalii relevante si bine documentate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *