Tulburarile alimentare au devenit din ce in ce mai frecvente in ultima vreme. Este trist sa aflam ca adolescentii formeaza unul dintre cele mai proeminente elemente demografice prin care se promoveaza raspandirea acestor tipuri de tulburari.Si desi majoritatea problemelor alimentare sunt de multe ori prost interpretate precum infometarea, hiperfagia a fost respinsa de nenumarate ori din a fi clasificata precum o tulburare alimentara.

Cu toate acestea, adevarul este ca in jur de 3 milioane de persoane au fost diagnosticate cu Boala Mancatului Excesiv. Respectiva tulburare merge mana in mana cu inmultirea cazurilor de obezitate in America.

Asta cu o viteza atat de mare incat fosta Prima Doamna Michelle Obama a devenit o advocata activa pentru alimentatia sanatoasa si activitatile fizice, in incercarea de a combate obezitatea.

Ce este Hiperfagia?

Boala Mancatului Excesiv este o tulburare alimentara caracterizata de consumul regulat al unor cantitati mari de mancare, fara a avea o perioada de detoxifiere ulterioara. Remuscarile fata de mancarea ingerata apar in timpul si dupa consumul alimentelor.

De cele mai multe ori, cei care sufera de hiperfagie se rezuma la a manca junk food in locul unor mese complete. Dar asta nu ii exclude si pe cei care mananca excesiv la mesele principale.

Acestia continua sa manance chiar daca sunt satui si ar putea chiar sa aiba unele rezerve de mancare sau sa se ascunda. Depresia este o urmare a vinei, a lipsei de control si a dezgustului fata de propria persoana, putand acapara in timp suferindul.

Metode de a va stapani din a manca excesiv

Desi efectele pot scapa de sub control foarte repede uneori, hiperfagia poate fi tinuta sub control, pana in punctul in care poate fi stopata. Iata cateva sfaturi pentru a va stapani din a manca excesiv:

Diagnosticarea profesionala

Tulburarile alimentare reprezinta boli serioase si ar trebui diagnosticate de un medic profesionist.

Diagnosticul si o discutie amanuntita cu medicul specialist va pot ajuta sa acceptati si sa intelegeti tulburarea, sa va ofere o indrumare pentru a face fata acestei boli.

Un sistem de sustinere

Precum in cazul oricarui tratament pentru diferite tulburari alimentare, hiperfagia necesita un sistem de sustinere pentru a ajuta suferindul sa se recupereze.

Familia, prietenii si alte grupuri de sustinere pot reprezenta un punct de inceput pentru a-l ajuta pe pacient sa scape de mancatul excesiv.

Aflarea cauzei

S-au efectuat cercetari extensive si s-a determinat ca tulburarile alimentare sunt cauzate in majoritatea cazurilor de probleme emotionale si psihologice.

Identificarea cauzei este benefica deoarece planul de tratament va fi personalizat in functie de problemele subiacente ale suferindului.

Eliminarea instigatorilor

Actul de a manca excesiv este declansat de obicei de unele interactiuni cu diferite aspecte fizice, emotionale sau psihologice. Eliminarea unor astfel de instigatori poate ajuta persoana sa reduca episoadele de mancat excesiv.

In cazul in care persoana este instigata de anumiti declansatori, planul de tratament ar trebui sa includa mereu contramasuri. Astfel, pacientul va fi ajutat sa faca fata unor ispite, oferindu-i simtul de control asupra tulburarii.

Exercitiile fizice regulate

Binenteles, activitatea poate combate efectele fizice ale mancatului excesiv. Mai mult, din punct de vedere chimic, exercitiile fizice pot facilita emanarea endorfinelor in corp.

Aceste substante actioneaza precum o pastila de fericire, minimizand instalarea depresiei, a auto-mutilarii si a suicidului.

Activitatea poate ajuta suferindul sa se concentreze atat asupra telurilor de scurta durata, cat si asupra celor de lunga durata, cu privire la felului in care isi priveste corpul si astfel, din nou, va capata senzatia de control asupra tulburarii.

4 thoughts on “Stapaniti-va acum hiperfagia!

  1. Este alarmant faptul ca poluarea aerului poate avea consecinte atat de grave asupra sanatatii noastre. Consider ca este necesar sa actionam urgent pentru a reduce emisiile si a proteja calitatea aerului pe care il respiram.

  2. Ma bucur ca s-a abordat acest subiect delicat legat de impactul poluarii asupra sanatatii noastre. Ar trebui sa fim mai responsabili si sa ne implicam activ in protejarea mediului inconjurator.

  3. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Este esential sa ne educam cu privire la modalitatile prin care putem proteja mediul si sa luam masuri pentru a reduce poluarea.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ, mi-a placut modul in care au fost prezentate informatiile despre acest subiect. Este important sa fim constienti de impactul pe care il are mediul inconjurator asupra sanatatii noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *