Terasa este locul in care iti poti gasi relaxarea dupa o zi petrecuta la munca si poate reprezenta spatiul in care iti petreci zilele pe perioada verii si nu numai. Pentru a putea face asta, ai nevoie ca pe terasa sa fii protejat de razele soarelui, de ploaie si de insecte. Aceasta protectie poate imbraca mai multe forme.

Care e cel mai cautat tipuri de copertina permanenta?

Din punct de vedere al instalarii, exista doua tipuri de copertine: cele instalate permanent si cele sezoniere.

Copertinele instalate permanent sunt la randul lor de doua tipuri: cu acoperis fix si cu acoperis retractabil. Dintre copertinele instalate permanent cu acoperis fix se disting cele care sunt confectionate din policarbonat. Acestea sunt montate prin atasarea la zidaria casei si ofera protectie permanenta.

Ca material, policarbonatul are o serie de caracteristici care il recomanda pentru asemenea utilizari. Printre ele se remarca rezistenta in timp, tratarea contra UV, greutatea redusa in comparatie cu alte materiale, dar si montaj simplu pe structuri usoare.

O alta caracteristica importanta a acestui material o reprezinta posibilitatea curbarii la rece.

Acoperiș de terasă din policarbonat, foto Gardenway.ro

Care sunt cele mai utilizate tipuri de copertine sezoniere?

Dintre copertinele sezoniere, cele mai utilizate sunt: panzele de soare, pavilioanele de gradina si pergolele de terasa.

Panzele de soare reprezinta o varianta rapida de a proteja un spatiu impotriva actiunii razelor soarelui. Se gasesc in diferite forme, cele mai intalnite fiind cele triunghiulare si dreptunghiulare.

Dintre caracteristicile acestor panze pot fi amintite: materialul care are protectie impotriva UV, posibilitatea rapida de instalare si de mutare, marginile intarite si inelele inoxidabile cu care se realizeaza montarea.

Recomandarea este ca montajul sa se faca astfel incat panza sa stea in tensiune si intr-o pozitie inclinata pentru a putea preveni acumularea apei sau a frunzelor.

Pavilionul de grădină, foto de Gardenway.ro

Pavilioanele de gradina reprezinta o alta optiune pentru terasa casei tale. Acestea se gasesc in diferite forme: patrate, dreptunghiulare sau circulare si de diferite dimensiuni, unele dintre ele ajungand sa acopere chiar si o suprafata de 18 m².

Din punct de vedere al materialelor din care este confectionat cadrul, cele mai utilizate sunt fierul, otelul si aluminiul. Iar cele mai utilizate materiale pentru confectionarea baldachinului sunt poliesterul si polietilena.

Din punct de vedere al structurii, exista pavilioane care ofera posibilitatea de a avea o structura deschisa, semideschisa sau inchisa, totul depinzand de prinderea peretilor laterali de coloane.

Exista modele care ofera optiuni cum ar fi: perdele, guri de aerisire, plase de tantari. Scopul pavilioanelor este sa ofere un spatiu de sine statator ferit de razele soarelui si de actiunea ploii, vantului sau a insectelor.

Pergolă pe terasă, foto Gardenway.ro

Pergolele de terasa se gasesc in mai multe modele, in functie de caracteristicile pe care le au, exact asa cum puteti vedea si pe https://gardenway.ro/pergole-pentru-terase. Din punct de vedere al montarii, exista pergole independente si pergole care se pot atasa de casa.

In al doilea rand, exista pergole cu acoperis imobil, si pergole ale caror acoperis este retractabil. Cele mai utilizate materiale in confectionarea pergolelor sunt: lemnul, otelul si aluminiul.

Din punct de vedere al materialului din care e facut acoperisul, cele mai utilizate materiale sunt: sticla securizata, aluminiu extrudat sau panza din poliester. Scopul pergolelor este sa ofere un spatiu protejat de razele soarelui, dar si care sa permita aerului sa circule astfel incat timpul petrecut afara sa fie de calitate.

Alegerea copertinei pentru terasa casei tale poate fi un proces simplu, daca iei in considerare anumite aspecte. Analizeaza nevoile pe care le-ai, masoara spatiul, stabileste bugetul disponibil si mai apoi vei putea face alegerea cea mai buna. Instaleaza copertina adecvata si bucura-te de zilele calduroase.

2 thoughts on “Cum alegi acoperisul de terasa potrivit?

  1. Am fost impresionat de statistici prezentate in articol, care arata ca majoritatea accidentelor rutiere sunt cauzate de nerespectarea regulilor de circulatie. Este important sa ne educam si sa constientizam gravitatea consecintelor unei conduceri imprudente sau a ignorarii semnelor de circulatie.

  2. Articolul de pe Pingo.ro despre subiectul respectarii regulilor de circulatie este extrem de important, deoarece accidentele rutiere pot fi evitate daca toti participantii la trafic respecta semnele si indicatiile. Este esential sa fim constienti de impactul pe care il avem asupra sigurantei noastre si a celorlalti soferi, pietoni sau biciclisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *