Covorul este un element important al decorului casei tale. In general, acesta se alege in functie de culoarea sau de motivele sale, dar mai sunt si alte criterii de care sa tii cont- materialul, dimensiunile sau formele sale.

Covor rotund sau dreptunghiular?

In mod evident, modelele de covoare rotunde vor arata mai bine sub o masa rotunda. Dar, atunci cand spatiul este mai restrans, este bine ca si covorul sa ii urmeze forma. Iar daca apreciezi mobilierul cu linii drepte, covorul rotund va face ca ansamblul sa fie mai cosy.

Covoarele patrate sunt mai discrete iar cele drepunghiulare sunt mai clasice si stiu cum sa puna o incapere in valoare.

Materialele de privilegiat. Materialul covorului trebuie sa fie ales mereu in functie de efectul cautat. Astfel ca, lana este aleasa pentru efectul si aspectul sau mat, autentic si natural.

Materialele sintetice pot sa fie alese atunci cand se doreste un efect mai stralucitor si culori mai vii. Materialele naturale sunt cele mai placute la atingere si mai dese.

Ce dimensiune trebuie sa aiba covorul tau?

Tendintele decorative se schimba odata cu timpul. Inainte, se punea in fata canapelei. Dar, mai nou se poate pune si sub canapea, ceea ce inseamna ca poti alege si un covor mai mare. Sub mobilier sau sub masa poate depasi 50 de cm pe o parte si alta.

Incaperile mai mici pot fi puse in valoare de un covor in nuante mai neutre sau uni. Cea mai importanta regula de care sa tii cont- covorul nu trebuie sa depaseasca un sfert din dimensiunea camerei unde vrei sa il pui.

Trebuie de asemenea, sa iti pui cele mai bune intrebari- pentru ce vei folosi covorul- pentru a delimita spatiile sau vrei sa incalzesti pur si simplu incaperea? Nu trebuie deci sa alegi un covor mai mic daca ai o canapea mare sau o masuta de cafea mare.

{{clean2}}
{{clean3}}
Publicare advertoriale SEO contact@xseo.ro

4 thoughts on “Alegerea covorului potrivit pentru decorul casei tale

  1. Informative si bine structurat, acest articol mi-a oferit multe raspunsuri la intrebarile pe care le aveam despre tema discutata.

  2. Ma bucur ca am descoperit acest articol, mi-a oferit o perspectiva noua asupra subiectului abordat. Felicitari echipei pentru munca depusa!

  3. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Autorul a reusit sa aduca in prim plan aspecte importante si relevante.

  4. Articolul este foarte interesant si bine documentat. Mi-a placut modul in care au fost prezentate informatiile despre subiectul discutat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *