Sufrageria reprezinta spatiul cel mai impotant din casa, fiind locul in care familia se reuneste in fiecare seara, unde se serbeaza evenimente festive alaturi de cei dragi si unde cu totii ar trebui sa se simta relaxati si bine primiti. Astfel, acest spatiu al locuintei va fi amenajat intr-un mod cat mai inspirat, impletind utilul cu practicul, modernul si frumosul.

Insa amenajarea unei sufragerii de mici dimensiuni poate reprezenta o adevarata provocare atunci cand vrei sa oferi spatiului larghete, frumusete si utilitate. Tinand cont de cateva sfaturi si recomandari, chiar si o sufragerie mica poate dobandi amploare si stil.

Mobilierul

Daca sufrageria ta dispune de o suprafata modesta, atunci vei incerca sa adopti un mobilier cat mai simplu, alegand sa aplasezi canapele de mici dimensiuni, eventual fara manere, mese si scaune pliabile, o biblioteca sau  rafturi modulare si fotolii cu un design minimalist.

Pentru a specula cat mai bine un astfel de spatiu, a alege sa amplasezi o masuta colt se va dovedi foarte inspirata, ocupand putin spatiu si fiind extrem de practica. Modelele moderne si design-ul original, te vor ajuta sa gasesti masuta potrivita sufrageriei tale micute, fie doar ca element de decor, fie ca piesa de mobilier cu anumite destinatii.

Cromatica interioara

Poti ajuta un spatiu redus, alegand o cromatica in care sa jonglezi cu tonuri foarte deschise si luminoase. Atat pentru zugraveala, cat si pentru culoarea texturii care imbraca fotoliile, canapeaua si scaunele, vei alege tonuri de gri deschis, galben pai, roz pal, albastru deschis sau crem. Aceeasi tonalitate o vei mentine si in cazul in care adopti accesorizarea interioara, realizata din perne decorative, draperii sau covorase.

Efectele vizuale

Intr-o sufragerie mica va fi de mare ajutor o oglinda masiva pozitionata pe peretele opus ferestrei. Vei asigura astfel un efect de marire vizuala, incaperea parand  mult mai mare, luminoasa si incapatoare. Tot pentru un efect vizual eficient, intr-o sufragerie cu o inaltime redusa, se poate adopta un tapet sau o zugraveala cu dungi verticale. Efectul va fi fascinant, peretii capatand inaltime si amploare. 

Corpurile de iluminat

Chiar daca sufrageria ta este mica, te poti folosi de un iluminat stratificat, ideal atunci cand vrei sa dai amploare camerei. Alege o lustra simpla pentru tavan, cateva aplice pentru peretii laterali si un lampadar modern sau o veioza pe care sa o pozitionezi pe masuta de colt.

Potia alege corpuri de iluminat variate sau poti adopta ca toate sa aiba acelasi design. Chiar mai mult, design-erii de interior sustin originalitatea, astfel ca recomanda montarea de spoturi luminoase la nivelul podelei unei sufragerii reduse ca dimensiune.

Accesoriile interioare

Pentru o incapere de mici dimensiuni, mai cu seama pentru o camera de zi, nu sunt recomandate accesoriile masive si foarte complexe. Astfel, in sufrageria ta de mici dimensiuni, nu este indicat sa adopti draperii si perdele ample sau intr-o cromatica puternica. Sunt indicate obloanele in tonalitati deschise, jaluzelele verticale sau perdelele foarte simple.

De asemenea,  pentru podea este recomandata simplitatea, astfel ca nu sunt indicate mochetele care sa acopere tot spatiu, covoarele groase sau puternic accesorizate si colorate. Nu incarca rafturile cu multe piese de decor, alege rame simple pentru fotografii si tablouri, incearca sa patrezi o nota cromatica generala, evitand jocurile coloristice prea complicate.

4 thoughts on “Cinci secrete de la designerii de interior pentru decorul unei sufragerii de dimensiuni mici

  1. Consider ca acest articol aduce o contributie importanta la dezbaterea pe aceasta tema. Am invatat multe lucruri noi si sunt recunoscator pentru asta.

  2. Am fost impresionat de modul in care autorul a argumentat punctele sale de vedere si a prezentat datele relevante. Este un articol care merita citit cu atentie.

  3. Ma bucur ca am descoperit acest articol pentru ca mi-a oferit multe informatii utile despre tema discutata. Este bine structurat si usor de urmarit.

  4. Articolul este foarte informativ si mi-a oferit o perspectiva noua asupra subiectului. Sunt impresionat de profunzimea cercetarii prezentate si de modul in care autorul a abordat subiectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *