Mutati-va in apropierea unor copaci si veti trai o viata sanatoasa si fara griji! Daca se intampla sa cautati un apartament sau o casa, ar fi bine sa nu luati in considerare doar pretul sau comoditatile pe care proprietatea le ofera – asigurati-va ca veti avea macar un copac in apropiere.Conform unui studiu efectuat de Universitatea din Chicago, intitulat Spatiul Verde din Vecinatate si Sanatatea intr-un Mare Centru Urban, faptul ca aveti copaci primprejur va poate ajuta sa va ameliorati bunastarea fizica si mentala.

Beneficiile copacilor
Studiul s-a derulat intr-un oras cu mai mult de 530 000 de copaci, Toronto, Canada, unde cercetatorii au folosit datele referitoare la starea de sanatate a peste 30 000 de persoane din zona mentionata. In urma cercetarilor, s-a ajuns la concluzia ca cei ce locuiau in zone mai impadurite prezentau o stare de sanatate mult mai buna decat cei care locuiau in zone mai putin verzi:

• Mai sanatosi: Faptul ca aveti cu 10 copaci mai mult decat au majoritatea oamenilor in propriile cartiere v-ar putea imbunatati starea fizica. Se spune ca acesti copaci contribuie la bunastarea noastra prin faptul ca ne reduc posibilitatea dezvoltarii unor boli, inclusiv a astmului, din moment ce copacii pot absorbi foarte eficient poluarea.

In plus, mult persoane nu realizeaza acest lucru, dar faptul ca aveti copaci prin apropiere va poate incuraja sa incepeti activitatea fizica. Din aceasta cauza, cei care locuiesc in apropierea parcurilor simt un impuls de a alerga in fiecare dimineata sau atunci cand au timp.

• Mai in siguranta: Persoanele care au copaci in apropierea locuintelor lor se simt mai in siguranta si mai aparati decat cei care traiesc in altfel de medii. Copacii le permit sa se elibereze de stres, care ulterior va aduce si alte beneficii, inclusiv insanatosirea inimii, calmarea mintii si chiar o stare de satisfactie.

• Mai bogati: Studiul a mai aratat ca cei ce locuiau in arii cu multe grupuri de copaci prin preajma se simteau mai bogati, ca si cum ar fi castigat cu $10 000 mai mult pe an. Datorita calitatii imbunatatite a aerului si scaderii gradului de poluare, se simteau precum ar fi locuit in cartiere aristocrate, deci s-a putut resimti un impact in privinta performantelor lor la locul de munca.

• Mai tineri: Aceste cercetari mai deosebite au aratat ca cei ce locuiau in spatii cu o multime de copaci se simteau mai tineri – cu aproape 7 ani mai tineri. Aceasta impresie poate fi atribuita aerului curat, care va face pielea mai curata si mai sanatoasa, facandu-va sa credeti ca ati intinerit.

Desi rezultatele studiului nu spun in mod special ca pomii vor imbunatati starea mentala sau fizica a tuturor persoanelor, nu se poate nega faptul ca au un impact major asupra bunastarii noastre. In plus, copacii pot induce un efect benefic asupra relatiilor noastre cu mediul si natura. Daca locuiti in orase, care sunt cunoscute pentru calitatea proasta a aerului, puteti contribui la bunastarea tuturor prin plantarea cel putin a unui copac pe strada voastra.

2 thoughts on “Va doriti o viata fericita si sanatoasa? Mutati-va in zone impadurite

  1. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in articolul de pe Pingo.ro. Autorul a investigat subiectul in detaliu si a adus la lumina aspecte mai putin cunoscute. Apreciez efortul depus pentru a oferi cititorilor o perspectiva cuprinzatoare asupra temei discutate.

  2. Articolul de pe Pingo.ro este foarte interesant si mi-a oferit multe informatii noi despre subiectul discutat. Autorul a abordat subiectul intr-un mod foarte clar si concis, facandu-l usor de inteles pentru cititori. Imi place cum sunt prezentate argumentele si cum sunt sustinute cu exemple relevante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *