Este clar ca a cultiva un smochin acasa reprezinta un mare avantaj

Daca inainte romanii se mandreau cu lamai la ghiveci sau portocali, copaci mici cu frunze colorate, in momentul actual un pom atipic zonei reuseste sa intrige gusturile.

Se afirma de la o vreme un soi de fructe ce combinate cu diverse preparate creeaza un amalgam de arome si gusturi. Nimeni altul decat pomul de smochin castiga aprecierea romanilor si devine din ce in ce mai cautat, popular, dar si cultivat de aceia ce stau la casa. De ce aceasta planta iubitoare de caldura este crescuta si pe pamant romanesc?

Un fruct delicios pentru gurmanti

Smochinele au aparut prin diferite magazine comerciale si trendul din media a aratat cum acestea sunt foarte bune in combinatii culinare, astfel ca, romanii nu s-au lasat mai prejos si au incercat combinatiile renumite.

Un smochin isi castiga popularitatea pentru fructele zemoase, aromate si carnoase ce odata combinate cu tot felul de branzeturi, biscuiti, miere si foietaje, castiga inima oricarui gurmand. Nu mai este un secret ca cei mai fini oameni in arta gastronomiei cauta smochine proaspete.

Pomul elegantei si rafinamentului- un smochin pentru designul gradinii

Exista si o categorie de romani ce cultiva acest pom pentru simpla frumusete pe care o emana. In foarte multe gradini ale caselor, smochinul are un loc special, la vedere.

Fie plantat direct in pamant sau cultivat in ghiveci, este admirat de toti cei ce patrund in curte. Cu adevarat, un smochin este un reprezentant al elegantei, calitatii si gustului, fiind un pom exotic ce nu demult a patruns si pe teritoriul romanesc.

Fructe benefice pentru organism

Ce fruct sa nu fie avantajos pentru sanatatea organismului? Daca romanii de la casa cultiva cei mai buni pomi fructiferi, avand mereu o sursa bogata de fructe naturale, de ce sa nu fi profitat si de popularitatea unui smochin, ale carui fructe sunt un prilej de bucurie pentru corp?

Nu numai gustul dulce si extrem de revigorant, cat si vitaminele pe care le contine fructul sunt un plus pentru care ar trebui crescut in gradina. Insa, precum este deja mentionat, multi oameni din Romania deja au adoptat acest frumos pom cu radacini exotice.

Cerere mare pe piata

Un rezultat al faptului ca smochinul a devenit foarte faimos in tara este cererea de fructe de pe piata. Din ce in ce mai multi romani cumpara fructe de smochin.

Astfel ca, cei care au posibilitatea, nu au pierdut timpul si l-au plantat in propriile gradini. De ce sa investeasca banii in a cumpara saptamanal din market, cand pot avea o asa delicatesa chiar la ei in gradina?

Este clar ca a cultiva un smochin acasa reprezinta un mare avantaj: si economic, si cultural,  si pentru a satisface niste placeri culinare, precum cele prezentate mai sus, dar si pentru a oferi un plus sanatatii corpului.

Iar poate un alt beneficiu pentru care romanii prefera smochinul este legat de felul in care pomul trebuie crescut. Iubeste caldura, prefera sa fie udat mai rar si crengile necesita curatate primavara.

Sa fie o mare bataie de cap? Fata de alti pomi ce au nevoie de o mai atenta ingrijire, smochinul se multumeste cu mai putin, iar oamenii iubesc sa nu aiba prea mult de lucru.

3 thoughts on “Smochin: pomul fructifer exotic preferat de romanii care stau la casa

  1. Apreciez faptul ca autorul a inclus exemple concrete si aplicabile in viata de zi cu zi. Voi incerca sa imi creez o lista de lucruri de facut si sa folosesc metoda Eisenhower pentru a ma organiza mai bine.

  2. Nu stiam ca exista atat de multe tehnici de gestionare a timpului. Sunt de acord cu autorul ca prioritizarea este cheia, dar voi incerca si tehnica Pomodoro pentru a fi mai eficient in activitatile mele.

  3. Multumesc pentru informatii, este un articol foarte util. Am avut mereu probleme cu gestionarea timpului si acesta mi-a oferit cateva sfaturi interesante pe care le voi incerca cu siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *