Desi nu prezinta niciun fel de pericol pentru sanatate, intepaturile de capuse pot fi foarte enervante. Asta pentru ca au tendinta de a pisca foarte tare si pot iesi in evidenta pentru o perioada de la 1 saptamana pana la 3 saptamani. Muscaturile de capuse pot fi atat de inconfortabile incat s-ar putea sa va fie greu sa mai dormiti in unele nopti.Nu necesita niciun tratament deoarece dispar singure, dar unele persoane care nu pot suporta iritatiile merg la medic pentru a primi injectii cu steroizi.

Vinovatii responsabili se numesc chiggeri, acestia fiind un fel de capuse rosii-portocalii si pot fi foarte greu de depistat cu ochiul liber – de cele mai multe ori veti fi nevoiti sa luat o lupa doar pentru a le putea vedea in plina lor splendoare. Cunoscute si ca plosnite, paduchi de recolta si capuse intepatoare, este importat de notat faptul ca chiggerii nu raspandesc boli.

Totusi, ceea ce raspandesc sunt mancarimile! Aceste capuse au gherute foarte ascutite, pe care le folosesc pentru a face mici gauri in piele. Dupa, isi emana saliva, care este precum un acid, pentru a dizolva celulele pielii, iar asta reprezinta sursa lor de alimentatie.

Chiggerii pot fi intalniti peste tot pe planeta. Locurile in care prefera sa stea sunt zonele umede, cu iarba sau cu lemn, in special in preajma padurilor. Pot fi intalnite si in preajma lacurilor si a raurilor, chiar si in propria curte! Atunci cand aceste capuse se agata de haine, isi vor face loc pana la piele – si asa se aseaza la masa!

Chiggerii prefera sa isi faca drum catre talia sau picioarele persoanei, dar pot sa muste si in alte parti ale corpului. De fapt, exista si un sindrom penian de vara, care este declansat de muscaturile capuselor in zona genitala a barbatilor!

Apropos, s-ar putea ca chiggerii sa va fi muscat deja si sa nu fi realizat – aceste insecte sunt atat de mici incat nu le puteti simti micile gherute care va foreaza pielea. Acele mici umflaturi rosii si iritante au tendinta de a deveni evidente numai dupa cateva ore. De acolo, simptomele pot dura de la cateva zile pana la aproape 3 saptamani.

Ce puteti face cand sunteti muscati de aceste capuse? Iata cele mai bune remedii naturale:

Faceti un dus fierbinte
Chiggerii nu pot suporta temperaturile ridicate si de aceea, un dus fierbinte i-ar putea elimina de pe corp. Este important sa reduceti reactiile cutanate nefavorabile la un minim confortabil.

Faceti o baie cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este un remediu de acasa versatil pentru mai multe probleme legate de sanatate sau frumusete. Ghiciti ce! Bicarbonatul de sodiu este foarte bun si pentru alinarea simptomelor muscaturilor de capuse. Intr-o zi de suferinta cauzata de intepaturile chiggerilor, relaxati-va cu o baie in care ati dizolvat bicarbonat de sodiu. Stati acolo pentru cateva minute, pana cand durerile se diminueaza.

Masati-va cu o pasta din bicarbonat de sodiu
In mod asemanator, ati putea face o pasta din bicarbonat de sodiu pentru a va alina mancarimea. Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti cateva picaturi de apa peste o lingurita de bicarbonat. Amestecati si ungeti-va in zona micilor umflaturi rosii si iritante, lasate de acele capuse nesuferite.

Bazati-va pe unguentele mentolate
Dupa ce ati facut un dus si v-ati uscat pielea, luati un unguent mentolat si incepeti sa va masati in zona muscaturilor. Produsul mentolat poate ajuta la reducerea mancarimilor si a inflamatiilor. In unele cazuri, muscaturile rosiatice se pot dezvolta in basici. Aparitia acestora poate fi controlata cu ajutorul unguentelor mentolate.

Aplicati comprese reci
Una dintre cele mai rapide metode de alinare a durerilor cauzate de muscaturile de capuse este de a aplica comprese reci. Dar nu puneti cuburi de gheata direct pe muscaturi; infasurati-le intr-un prosop.

Aplicati otet de mere
Va puteti baza mai mereu pe otetul de mere pentru diminuarea iritatiilor si a inflamatiilor care apar in urma intepaturilor de capuse. Inmuiati o bucata de vata curata in otet si incepeti sa aplicati pe acele pete rosiatice. Dupa jumatate de ora, clatiti-va bine cu apa rece. Utilizati otet de mere organic si nefiltrat pentru cele mai bune rezultate.

Folositi uleiul de masline
Multumita continutului bogat in vitamina E, uleiul de masline este un remediu natural excelent pentru tratarea muscaturilor de capuse si a altor probleme dermatologice. Trebuie doar sa aplicati uleiul de masline asupra zonelor iritate de cateva ori in fiecare zi.

Masati-va cu gel de aloe vera
O alta sursa excelenta de vitamina E care va poate calma pielea este gelul de aloe vera. Rupeti o frunza si puneti-o direct pe zona cu probleme. Dupa 15 minute, clatiti gelul cu apa calduta. Nu aveti o planta de aloe vera in imediata apropiere dar puteti face rost de o sticla de suc pur de aloe vera? Sunteti liberi sa il folositi pentru a va alina instant durerile!

3 thoughts on “Remedii de acasa pentru tratarea muscaturilor de capuse

  1. In concluzie, acest articol mi-a deschis ochii cu privire la aspectele pe care trebuie sa le iau in considerare atunci cand vreau sa achizitionez un nou telefon mobil. Recomand tuturor sa il citeasca pentru a face o alegere informata si potrivita nevoilor lor.

  2. Am apreciat recomandarile facute in articol cu privire la caracteristicile importante ale unui telefon mobil, cum ar fi camera foto, capacitatea bateriei sau sistemul de operare. De asemenea, sfaturile pentru alegerea unui model in functie de buget sunt foarte utile pentru cei care nu stiu exact ce sa aleaga.

  3. Articolul este foarte interesant, deoarece ofera informatii utile despre cum sa alegem cel mai bun telefon mobil in functie de nevoile noastre. Mi-a placut faptul ca autorul a mentionat si avantajele si dezavantajele fiecarui tip de telefon, astfel incat cititorii sa poata lua decizia potrivita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *