Incalzirea cu gaz dintr-un rezervor este o metoda moderna si ecologica de furnizare a caldurii care este din ce in ce mai folosita de proprietarii de case unifamiliale. Costurile reduse de operare si gradul de utilizare ridicat sunt unul dintre cele mai importante avantaje ale acestei solutii.

Este greu sa gasesti dezavantaje in utilizarea gazului pentru incalzirea locuintei. Este necesar sa faceti cerea de instalare si sa furnizati documentatia de proiectare.

Instalarea rezervorului trebuie, de asemenea, sa indeplineasca anumite cerinte tehnice, cum ar fi zonele corespunzatoare impuse de lege, adica distanta fata de casa sau de parcela invecinata.

Majoritatea proprietatilor chiar si cele mici indeplinesc astfel de conditii, motiv pentru care incalzirea naturala este din ce in ce mai des inlocuita cu rezervoarele de gaz de acasa. In plus, rezervorul poate fi instalat atat deasupra solului, cat si intr-o instalatie subterana, limitand astfel spatiul necesar depozitarii rezervorului.

Instalatia rezervorului, in functie de cerere, este formata din unul sau mai multe rezervoare de gaz de capacitate corespunzatoare. Rezervoarele sunt concepute pentru a stoca gaz pe perioada dintre livrarile sale succesive. Instalarea corecta asigura cel mai inalt confort si nivel de siguranta in exploatare.

Incalzirea cu gaz a casei necesita racordarea acestuia la cladire si instalarea unui cazan adecvat in interior. Puteti alege dintre:
incalzire cu gaze naturale – in acest caz este necesar sa faceti o racordare la conducta principala de gaz si sa semnati un contract de furnizare a combustibilului cu o companie de gaze;
incalzire cu GPL – atunci cand nu este posibila conectarea instalatiei la conducta principala de gaz, gazul lichefiat este depozitat pe proprietate intr-un recipient special.

Gazul permite incalzirea cladirii in diferite moduri. Cea mai populara este incalzirea centrala pe gaz, care va permite sa distribuiti caldura produsa de boiler catre caloriferele traditionale situate in camere.

https://www.flaga.ro/propan/uz-casnic