Exista dovezi stiintifice care sustin crearea Universului de o alta inteligenta – si, pentru prima data, stiinta a aratat dovezi ca Universul a fost creat din nimic.Poate stiinta – care aproba motive si dovezi, dar respinge credinta si religia – sa dovedeasca cu adevarat exista unui Dumnezeu? Pot oamenii de stiinta, priviti cu inalta stima – perceputi de mult timp precum niste campioni ai ateismului – sa isi schimbe gandirea? Poate fi prins pe filmare creatorul Universului?

Mai nou, exista dovezi stiintifice care spun ca Universul a fost creat de o forma de inteligenta – si, pentru prima data, stiinta prezinta dovezi ca Universul a fost creat din nimic.

In 2004, Antony Flew, filozof Britanic si cel mai mare ateist din lume, a facut o intoarcere cu 180 de grade si a concluzionat ca Universul a fost creat de o oarecare forma de inteligenta. Pe scurt, bazandu-se pe dovezi stiintifice, a aprobat existenta lui Dumnezeu. Intr-un film intitulat A fost Dumnezeu descoperit prin stiinta?, Flew a spus:

„Ma gandesc la un Dumnezeu foarte diferit de cel descris prin Crestinism si total diferit de cel al Islamului, pentru ca ambii sunt descrisi ca fiind niste despoti Orientali omnipotenti, precum niste Saddami Husseini cosmici. Presupun ca ar putea fi o persoana, in sensul unei fiinte inteligente, care actioneaza cu un anumit scop. Cercetarile ADN au aratat ca, prin intermediul unei complexitati de aranjamente necesare pentru sustinerea vietii, acea inteligenta trebuie sa fi avut o oarecare implicatie.”

Dupa un deceniu, omul de stiinta israelian, Gerald Schroeder, absolvent al Massachusetts Institute of Technology, care are o experienta de peste 30 de ani in cercetare si predare, a declarat ca stiinta a demonstrat exista lui Dumnezeu, asa cum este descris in Geneza.

Intr-un film de 5 minute, Schroeder a demonstrat ca Universul a fost creat din nulitate printr-o forta a naturii, descrisa aproape identic ca Dumnezeul din Geneza din Biblie.

Apoi, in 2015, o imagine captata de telescoapele speciale ale NASA au pornit speculatii cum ca Dumnezeu ar fi fost descoperit la 17 000 de ani lumina. Astfel, Sunday Express a raportat ca:

„Sistemul Telescopic de Spectroscopie Nucleara al agentiei spatiale – sau NuSTAR – a fost indreptat catre un pulsar (sau stea neuronica) numit PSR B1509-58, aflat la o distanta incredibila fata de Pamant. Ce s-a transmis inapoi a fost o vedere spectrala a unei maini intinse – ce a devenit cunoscuta precum Mana lui Dumnezeu. Mana este considera a fi formata din ramasitele unei stele ce s-a transformat intr-o supernova si a emis un nor enorm de materie – lasand PSR B1509-58 in urma sa. Norul ramas, atunci cand s-a cercetat cu raze X de inalta intensitate energetica, a aratat o mana colorata in verde, rosu si albastru ce se intindea pe o distanta de 175 ani lumina.”

De curand, Michio Kaku, fizician teoretician in cadrul Facultatii din New York si cunoscut dezvoltator al revolutionarei Teorii a Stringurilor, care descrie faptul ca toate particulele formeaza niste cordoane de vibratie dar si modul in care aceste corzi se propaga prin spatiu si interactioneaza intre ele, a descoperit dovezi pentru o Fiinta Superioara, descrisa de fizician precum actiunea unei forte care stapaneste totul.

„Am ajuns la concluzia ca traim intr-o lume creata de regulile dictate de o inteligenta. Credeti-ma, tot ce noi numim astazi sansa nu va mai avea niciun sens. Mie, imi este clar ca traim intr-un plan condus de regulile create, modelati de o inteligenta universala si nu de sanse. Deznodamantul final pentru solutie este ca Dumnezeu ar putea fi un matematician. Credem ca mintea lui Dumnezeu este o melodie cosmica, muzica stringurilor care rezoneaza prin hiperspatiul format din 11 dimensiuni.”

Oare chiar poate stiinta sa ne ofere dovezi si sa stabileasca exista lui Dumnezeu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *