Graviola este folosit pentru tratarea infectiilor cauzate de bacterii si paraziti, precum Leishmanioza, o boala cauzata de paraziti si transmisa prin muscatura purecilor de nisip, herpes, tuse si a cancer, conform WebMD. Acest fruct este folosit si pentru declansarea varsaturilor si pentru golirea intestinelor. Unele persoane folosesc graviola pentru relaxare.Preventia cancerului
Frunzele pomului de Graviola au proprietati anticancerigene puternice datorita elementelor fitochimice. Jurnalul Epistolele Cancerului a publicat un studiu in care se cauta impactul pe care fructul de Graviola il poate avea asupra cancerului pancreatic.
Suplimentul de Graviola a stopat celulele canceroase pancreatice din inmultire si le-a cauzat dizolvarea. Cercetatorii sugereaza faptul ca acest medicament natural poate preveni si trata cancerul. Frunzele pot fi folosite si cu scopul de a trata cancerul de piele atunci cand sunt aplicate pe suprafata.
Tratarea infectiilor virale
Frunzele de Graviola se folosesc in medicina traditionala pentru tratarea infectiilor virale. Un articol publicat in Jurnalul de Etnofarmacologie in Mai 1998 a relatat ca extractul din aceste frunze suprima virusul herpes simplex. Acest virus este transportat prin intermediul lichidelor corporale si se transmite prin sarut sau contact sexual.
Conform Centrului Medical al Universitatii din Maryland, pana la 90% din populatia Americana a fost expusa la o forma a acestui virus si din pacate, nu exista vreun leac impotriva lui. Unele medicamente antivirale pot reduce numarul de eruptii sau sa emlioreze simptomele.
Sunt necesare mai multe cercetari pentru determinarea rolului pe care Graviola il poate juca in tratarea sau prevenirea herpesului.
Ameliorarea durerilor
Conform unui studiu publicat in Mai 2010 in Jurnalul International de Stiinte Moleculare, suplimentele din frunze de Graviola pot ajuta in reducerea inflamatilor si a durerilor. Cercetatorii au administrat soarecilor cu labutele afectate de arsuri extracte din frunze de Graviola si le-au observat comportamentul.
Cei carora le-au fost administrate suplimente au aratat o reducere a inflamatiilor si au demonstrat mai putini indicatori de durere. Cu toate acestea, este nevoie de si mai multe studii pentru determinarea nivelului de siguranta si de eficacitate in ceea ce priveste folosirea tratamentului respectiv la oameni.
Dozajul
O doza adecvata de Graviola depinde de anumiti factori, precum varsta, starea de sanatate a pacientului si alti cativa determinanti . La momentul actul, nu exista destule informatii de natura stiintifica pentru determinarea unei variatii corespunzatoare a dozajului de Graviola.
Asigurati-va ca urmati instructiuni relevante de pe ambalajele produselor si consultati farmacistul, medicul sau alte cadre medicale competente inainte de folosire.
Posibile efecte secundare
NU MANCATI FRUCTUL: Consumul fructului ar putea conduce la tulburari locomotorii similare cu boala Parkinson, conform unui studiu-caz de control efectuat in Indiile de Vest.
Inca nu exista niciun dozaj pentru frunzele de Graviola care sa fie stabilit si recomandat in cazul oamenilor. Suplimentarea de lunga durata sau in cantitati mari poate cauza lezarea membranei mielinei, intrerupand functiile normale nervoase.
Se pot declansa si tulburari locomotorii datorita compusilor numiti alcaloizi prezenti in planta. Simptomele acestor tulburari sunt similare cu boala Parkinson.
Discutati cu un medica inainte de administrarea suplimentelor din frunze de Graviola sau de consumul/efectuarea ceaiului din fruct.
Cum puteti face ceai de Graviola
Mod de preparare:
• Fierbeti un litru de apa, apoi luati 15 frunze uscate de Graviola (atat frunzele proaspete cat si cele uscate au acelasi efect) si o ramurica taiata marunt; bagati-le pe toate in apa fiarta.
• Nu acoperiti vasul si lasati apa sa fiarba deasupra unui foc mic pentru 30 de minute, pana cand apa s-a evaporat si nu au mai ramas decat 500 ml.
• Ceaiul de Graviola este acum gata de baut. Beti 1 cana (165 ml) din ceaiul filtrat de frunze de Graviola, firbinte sau race; il puteti consuma de 3 ori pe zi, dimineata, la pranz si seara.
• Pentru un gust mai bun puteti adauga ½ lingurita de suc de lamaie, 2 frunze de izma sau miere (nu zahar).
Dupa consum, corpul ar putea simti efectele caldurii ceaiului, nu a efectelor secundare. Pentru racorire, beti 3 pahare de suc proaspat de pepene si 3 pahare de lapte de capra in fiecare zi. In decursul a 2 saptamani, veti putea simti beneficiile frunzelor de Graviola iar in decursul a 4 saptamani, imbunatatirile vor fi mult mai clare.
Nota: Beti ceaiul de Graviola cu 30 de minute inainte de masa.