Persoanele singure sau cuplurile de obicei aleg sa locuiasca intr-o garsoniera deoarece este cu siguranta una dintre cele mai practice si mai economice optiuni.
De aceea este bine sa stii cum sa decorezi o garsoniera astfel incat casa ta sa fie confortabila si pe gustul tau.
Desi poate parea evident, atunci cand incepi sa amenajezi o garsoniera, este esential sa definesti bugetul maxim pe care il poti aloca pentru acest lucru, inclusiv costul serviciilor si durabilitatea mobilierului.
Stabileste prioritatile si ramai concentrat asupra acestora. Personalizeaza-ti garsoniera si adapteaza decorul la spatiul si nevoile tale.
Exista multe trucuri pentru a face ca o garsoniera sa para mare si luminoasa si exista multe alternative utile pentru a folosi spatiul disponibil din noua ta locuinta.
Afla din randurile de mai jos cum iti poti amenaja garsoniera fara a fi nevoit sa cheltui foarte mult.
Fa investitii inteligente
In cazul in care tocmai te apuci de amenajare si nu stii de unde sa incepi, opreste-te putin si ia o foaie de hartie. Scrie suma pe care o ai la dispozitie pentru intregul proiect. Astfel, vei sti din start la ce sa te raportezi.
Apoi, fa o lista cu toate sarcinile necesare renovarii: cumpararea mobilierului, montarea parchetului si a faiantei, vopsirea peretilor, gestionarea instalatiei electrice si de apa. Scoate sau adauga elemente pe lista, in functie de caz.
In acest moment, situatia deja pare mai clara, nu-i asa? Acum este momentul sa intelegi regula de aur: investeste major doar in ceea ce conteaza cu adevarat!
Mai exact, asigura-te ca alegi cele mai calitative produse, cand vine vorba de siguranta si durabilitate.
Cumpara un parchet premium si un aragaz performant, insa fa economie cand vine vorba de detalii precum masuta de cafea sau lampa decorativa din living.
Astfel, vei echilibra balanta si vei sti ca ai investit banii disponibili in cel mai eficient mod.
Pune-ti prioritatile in ordine
Nu exista o reteta unica pentru amenajarea garsonierei perfecte. Fiecare persoana este diferita si are propriile sale preferinte si obiceiuri.
Apropo de obiceiuri, care este activitatea ta preferata cand petreci timpul acasa? Adori sa stai pe canapea si sa citesti ore intregi? Iti place sa gatesti preparate complicate, deserturi si visezi la propriul restaurant cu stele Michelin?
In functie de nevoile si placerile tale, prioritizeaza cheltuielile si efortul. De exemplu, daca adori gatitul, poti investi mai multi bani in aparatura.
Poti cumpara un aragaz performant, un mixer scump sau ustensile specifice, pentru ca vei economisi in alte aspecte.
In cazul in care locul tau preferat din casa este biroul unde lucrezi zilnic, investeste sume mai mari aici.
Cumpara-ti un scaun confortabil, un birou incapator si un laptop performant, dar economiseste in materie de canapea si accesorii.
Ai inteles conceptul: pune pe primul plan zonele din locuinta in care iti petreci cel mai mult timp si fa compromisuri in ceea ce le priveste pe celelalte. Astfel, vei fi complet multumit si entuziasmat de casa ta!
Cumpara mobilier din surse alternative
Atunci cand trebuie sa cumperi piesele de mobilier pentru garsoniera ta e posibil ca preturile din magazine sa ti se para destul de ridicate, nu te ingrijora, pentru ca poti achizitiona tot ceea ce ai nevoie din surse alternative.
Pentru a gasi piesele de mobilier care sa iti ofere confort, relaxare si un ambient placut, opteaza pentru cele vintage pe care le poti gasi si in magazinele online la preturi avantajoase sau poti opta pentru a urmari oferte si achizitia ta va fi una pe gustul tau si la un pret acceptabil.
Poti achizitiona atat piese de mobilier cat si elemente decorative din magazinele online fara a fi nevoit sa pierzi timp si sa cheltui o suma mare de bani.
Tine cont de sfaturile si ideile prezentate mai sus si vei reusi sa-ti amenajezi garsoniera asa cum iti doresti, pentru ca atunci cand ajungi acasa dupa o zi incarcata, sa te poti bucura de comoditatea necesara.
Apreciez modul in care autorul a structurat informatiile, facandu-le usor de inteles si accesibile pentru cititori. Articolul m-a determinat sa reflectez asupra propriilor decizii financiare si sa iau in considerare mai multe aspecte decat pana acum.
Sunt de acord cu punctele prezentate in articol, cred ca este important sa fim constienti de riscurile si beneficiile pe care le implica aceasta decizie. Este bine ca autorul a oferit si cateva sugestii practice pentru cei care se afla in situatia respectiva.
Articolul este foarte interesant si informativ, mi-a placut faptul ca a abordat subiectul in detaliu si a prezentat avantajele si dezavantajele respective. Am invatat multe lucruri noi citind acest articol.