Supa din oase incepe sa devina din ce in ce mai cunoscuta printre cadrele medicale, deoarece pare sa fie un tratament capabil sa-i ajute pe cei ce sufera de sindromul intestinului permeabil. Aceasta supa este facuta din oase de animale, lasate sa fiarba pentru aproximativ 8 ore.Pentru a-i da un gust cat mai bun, puteti adauga si alte ingrediente in supa, precum ierburi si condimente. Ce mai exact face ca aceasta supa din oase sa fie o optiune atat de benefica atunci cand vine de permeabilitatea intestinului?

Vindeca si etanseaza intestinul. Consumul zilnic al unui bol de supa din oase poate ajuta nu doar in cazul celor care sufera din cauza permeabilitatii intestinale, ci si in cazul celor perfect sanatosi. Asta pentru ca gelatina din supa poate etansa orice gauri prezente in intestine, protejandu-va impotriva constipatiei cronice, a diareii sau a intolerantelor alimentare.

Va poate intari oasele. Cand mancati supa din oase, absorbiti minerale importante ce va ajuta la repararea si cresterea osoasa. Printre aceste minerale putem numi calciul, fosforul si magneziu, toate contribuind la intarirea oaselor.

Va face sa pareti mai tineri. Un alt avantaj al supei de oase este ca va confera un aspect mai tanar. Unul dintre motivele din spatele acestui fapt este ca supa de oase este o buna sursa de colagen. Colagenul este unul dintre ingredientele cheie folosite in fabricarea unor produse care invigoreaza. Asa ca, in loc sa va faceti injectii cu colagen, mancati un bol de supa din oase si profitati de colagenul din interiorul oaselor. Cea mai buna parte este ca parul, pielea si unghiile vor arata minunat.

Alina durerile articulare. Daca aveti dureri articulare, ati face bine sa mancati supa de oase, deoarece contine glucozaminei. Acest compus poate spori productia de colagen, care repara leziunile articulatiilor si ajuta la intarirea lor in timpul procesului.

Ajuta sistemul imunitar. Datorita cantitatilor mari de minerale din supa de oase, sistemul vostru imunitar poate deveni mai puternic. Cei care sufera de boli auto-imune au descoperit ca, atunci cand consuma supa de oase, simptomele li se atenueaza semnificativ.

Ajuta la calmarea mentala. Daca mintea incepe sa vi se incetoseze din cauza tuturor scenariile pe care vi le formati in minte sau a stresului pe care il resimtiti in viata, consumul supei de oase va va ajuta sa va calmati nervii si mintea. Asta pentru ca supa de oase contine cantitati semnificative de aminoacizi, care induc un efect de calmare.

Suplineste numarul de nutrienti din corp. Un alt motiv pentru care ar trebui sa includeti supa de oase in dieta este faptul ca poate inmulti cantitatea de nutrienti existenti in corp. Avand in vedere ca lasati oasele sa fiarba in apa pentru cateva ore, acestea reusesc sa emane toti nutrientii din continut, respectiv colagen, calciu, potasiu, gelatina, magneziu, chiar si fosfor. Astfel, se pot preveni deficientele nutritionale, aspect esential pentru conservarea starii generale de sanatate.