Seleniul este un mineral important, ce poate fi gasit in diferite alimente precum usturoi, nuci braziliene si seminte de floarea soarelui dar cantitatea de seleniu depinde de volumul acestui mineral in pamantul in care au fost crescute respectivele alimente. Seleniul este prezent si in apa, putand fi consumat prin intermediul fructelor de mare.Cu toate acestea, desi se poate gasi in multe alimente, inca mai exista multe persoane cu deficienta de respectiva vitamina esentiala.

Dar ce, mai exact, puteti obtine de la seleniu?

Iata cateva beneficii stiute de care puteti profita daca includeti acest mineral in sistem.

Are efect antioxidant Antioxidantii sunt cunoscuti pentru faptul ca protejeaza corpul impotriva radicalilor liberi ce ne expun riscului de captare a diferitelor boli cronice. Seleniul are acelasi efect deoarece imbunatateste functiile glandei tiroide si pe cele ale sistemului imunitar. Prin combinarea seleniului cu alti antioxidanti, va intariti protectia impotriva multor boli periculoase.

Are proprietati anti-imbatranire Un alt beneficiu anexat seleniului este faptul ca poate preveni imbatranirea prematura. Precum am mentionat mai devreme, seleniul este considerat un antioxidant ce previne distrugerea celulara de catre radicalii liberi. Prin urmare, previne aparitia inainte de vreme a semnelor de imbatranire si, totodata, declinul cognitiv.

Sustine sistemul imunitar Celulele canceroase pot fi usor distruse de catre corp, in special atunci cand sunt prezente cantitati suficiente de seleniu. Asta nu doar din cauza faptului ca seleniul este un antioxidant, ci pentru ca are capacitatea de a imbunatati functiile sistemului imunitar. Pe langa cancer, un sistem imunitar sanatos poate asigura protectia atat impotriva HIV dar si a altor boli infectioase.

Imbunatateste sanatatea cardiovasculara Cand vine vorba de beneficii pentru sanatate, s-a descoperit ca seleniul sustine sanatatea cardiovasculara. Studiile au aratat ca cei care sufereau de probleme cardiace prezentau un nivel scazut de seleniu si ca in momentul in care combinati acest mineral cu beta-caroten sau vitamina E, nivelul de colesterol se reduce la normal, ajutand la mentinerea unei inimi sanatoase si puternice.

Imbunatateste functiile glandei tiroide Un alt beneficiu pentru sanatate pe care il puteti dobandi de la seleniu este ca va poate ajuta glanda tiroida sa functioneze mai bine. Comparativ cu alte organe din corp, glanda tiroida contine mai mult seleniu si este capabila sa produca selenoproteine pentru a combate infectiile virale, astmul si pentru a promova fertilitatea.

Detoxifiaza metalele din corp Cu totii stim ca metalele sunt unele dintre cele mai daunatoare elemente poluante pe care corpul uman are tendinta sa le absoarba in mod regulat. Cantitatile excesive pot cauza deteriorarea in timp a sanatatii. Acest lucru ii poate alarma pe unii dar nu si in cazul in care aveti cantitati adecvate de seleniu in corp. Acesta are abilitatea de a elimina toxinele, inclusiv metalele, asa ca incercati sa adaugati alimente bogate in seleniu in dieta pentru a preveni depozitarea lor.

Acestea sunt doar cateva exemple de beneficii pentru sanatate pe care merita sa le notati atunci cand va procurati alimente bogate in seleniu. Prin includerea acestora in planul alimentar, va ajutati corpul sa devina mai puternic si mai sanatos in decursul procesului.

Publicare advertoriale SEO contact@xseo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *