Respirati adanc, cercetatorii Australieni au aratat ca va fi nevoie de foarte multe expiratii pentru a elimina grasimea in exces.
In ciuda obsesiei societatii cu slabitul, un studiu a aratat ca, in mod surprinzator, majoritatea profesionistilor din acest domeniu nu stiu ce se intampla cu grasimea dupa ce o eliminam.

Studiul efectuat de catre o echipa de la Universitatea de Stiinte UNSW din Syndey a calculat exact urmarile eliminarii catorva kilograme si au aratat ca teoriile initiale ale doctorilor erau gresite – nu transformam tesutul adipos in caldura sau energie, ci il eliminam prin respiratie.

Rezultatele, publicate in Jurnalul Medical Britanic, a aratat ca 10 kg de grasime se transforma in 8.4 kg de dioxid de carbon, care este expirat atunci cand respiram si 1.6 kg de apa pe care le eliminam prin urina, lacrimi, transpiratie si alte lichide corporale.

„Raspunsul corect este ca majoritatea masei de grasime este expirata sub forma de dioxid de carbon. Se evapora in aer,” spune autorul principal al lucrarii, Ruben Meerman, un fizician si prezentator TV, in cadrul unei conferinte de presa.

Meerman a inceput sa devina interesat de biochimia slabitului in momentul in care a dat jos 15 kg. – dar cand a intrebat doctorii unde s-a dus grasimea eliminata, a fost surprins de faptul ca nimeni nu stia sa ii raspunda.

Dupa ce a chestionat 150 de doctori, dieteticieni si antrenori personali, a descoperit ca mai mult de jumatate dintre acestia credeau ca grasimea se transforma in caldura sau energie in momentul in care incepem sa o eliminam.

Dar, ca fizician, Meerman a stiut ca acest fapt ar lucra importiva Legii de Conservare a Masei.

Citeste continuarea articolului aici: Unde se duce grasimea in momentul in care slabim?