Oamenii de stiinta au identificat noua particularitati asociate procesului de imbatranire, iar acestea ar putea avea repercusiuni importante asupra metabolismului celular. Mai mult, au descoperit ca prin intermediul unor solutii ce induc efecte benefice asupra metabolismului se poate mari durata de viata.Totul despre metabolism

Daca exista un lucru care uneste oamenii de pretutindeni, probabil este faptul ca toti imbatranim, fie ca ne place sau nu. Nu o consideram o problema atat de importanta, avand in vedere ca suntem singura specie de pe Pamant care se bucura de zilele de nastere, nu?

In timp ce unii s-ar putea simti impacati cu gandul ca imbatranesc (si cu ridurile, parul alb sau chelia), altii isi fac mai multe griji si se gandesc cum pot evita aspectul evident al imbatranirii.

Daca faci parte din cel de-al doilea grup, te-ar putea interesa un studiu publicat in jurnalul Cell, unde cercetatorii explica motivele pentru care oamenii inainteaza in varsta si discuta unele strategii pentru a mari longevitatea.

Conform oamenilor de stiinta, imbatranirea, precum dezvoltarea si maturizarea, este determinata, intr-un final, de metabolism – procesul prin care corpul transforma mancarea in energie.

Mai exact, cu timpul, metabolismul devine din ce in ce mai putin eficient si, prin urmare, afecteaza ADN-ul si cauzeaza functionarea deficitara a celulelor – lucru ce poate avea un impact negativ asupra sanatatii.

Interventii anti-imbatranire

Citeste continuarea articolului aici: Cercetatorii au creat ghidul complet anti-imbatranire