Un pat bine imbracat este sinonim cu eleganta si odihna mai buna. Iata cheile pentru alegerea celor mai bune lenjerii pentru dumneavoastra si cateva sfaturi pentru a le pastra ca in prima zi.

Cum alegem o lenjerie de pat?

Gasirea setului perfect de asternuturi poate fi foarte importanta pentru a va asigura ca dormiti bine in fiecare noapte dupa o zi incarcata. Astazi piata ofera diferite tipuri de asternuturi, mii de optiuni in culori, calitati, texturi si modele.

Alegerea lenjeriilor de pat perfecte va depinde de ceea ce cautam: acestea pot fi moi, rezistente, usor de calcat, cu broderii, satin, netede sau imprimate.

Materialul

De obicei, bumbacul este cel mai cautat material pentru lenjeriile de pat. Pe timpul iernii, bumbacul pastreaza caldura, iar pe timpul verii, lasa lenjeria sa se aeriseasca.

Totusi, pentru perioadele calde, poti opta pentru o lenjerie din bumbac satinat, care este foarte fina, neteda si racoroasa la atingere. In schimb, pentru sezonul rece, bumbacul flanelat este alegerea perfecta, fiind un material mai gros, de o calitate foarte buna.

Daca nu iti place sa calci lenjeria de pat, poti opta pentru una din crep, un material fin, care nu trebuie calcat. Mai sunt si lenjeriile de pat din materiale sintetice, insa acestea nu sunt la fel de prietenoase cu pielea.

Aerul nu circula la fel de bine prin tesatura, iar acest lucru te poate face sa transpiri excesiv in timpul somnului.

Textura

Textura lenjeriei de pat este de asemenea extrem de importanta, daca vrei sa te bucuri de un confort garantat. Cu cat tesatura este mai deasa, cu atat materialul este mai rezistent, iar calitatea lenjeriei este mai mare.

De aceea, este recomandat sa alegi lenjerii cu tesatura mai densa, cel putin pentru perioada rece a anului. In schimb, pentru vara, poti alege o lenjerie mai moale, care sa permita circularea aerului.

Citeste continuarea aici: Alegerea si intretinerea de asternuturi si lenjerii pentru pat