Optiunile pentru decorare sunt infinte, depind de gustul si stilul fiecaruia si deasemenea de spatiul de care dispunem. In ceea ce priveste iluminatul, se aplica aceleasi reguli de baza.

Dar atunci cand nu mizam pe mult spatiu, trebuie sa cautam alternative care ne permit sa profitam de alte variabile, cum ar fi, inaltimea. Si desigur, un lampadar intra in alternativele de a ilumina o locuinta.

Lampadarele nu intra in categoria obiectelor de mobilier cum sunt mesele, canapelele sau dulapurile, ele sunt niste obiecte care au doua functii fundamentale: iluminare si decoratiune. Aditional, ele se pot utiliza ca o forma eleganta de a completa mobilierul din locuinta ta.

Aceste corpuri de iluminat, la fel ca celelalte obiecte decorative care au o anumita functie in camera in care sunt amplasate, trebuie achizitionate pe baza unor criterii. Iata de ce trebuie sa tii cont atunci cand doresti sa achizitionezi un lampadar.

Alegerea lampadarelor in functie de dimensiune

Unul dintre primele criterii pe baza caruia trebuie sa te ghidezi atunci cand vrei sa cumperi un lampadar este reprezentat de dimensiunea acestui corp de iluminat. Un astfel de corp de iluminat in locuinta ta proportioneaza o lumina adecvata atunci cand este amplasat langa un fotoliu, atunci cand vrem sa citim, o canapea sau o masa. In functie de inaltimea lor, cele inalte se potrivesc perfect cu holurile sau colturile inguste ale locuintei, facand din aceste spatii locuri atractive.

In plus, cele mai bune lampadare au un reglaj de intesitate a luminii, un lucru necesar, spunem noi, pentru a crea o atmosfera mai calda si mai intima. Pe langa rolul functional, in functie de modelul ales, acesta se integreaza perfect in decorul camerelor, deoarece infrumuseteaza designul acesteia.

Alegerea lampadarelor in functie de material

Citeste continuarea aici: Alegerea lampadarului potrivit