Timp de decenii, ni s-a spus ca trebuie sa bem lapte pentru a ne intari oasele si dintii. Laptele animalelor, in special cel ce provine de la vaci, este sursa populara de calciu mineral.Din pacate, stiinta a demonstrat cat de daunator pentru corp poate fi laptele de vaca; nu numai el, ci toate lactatele. Daca inca mai aveti litrul acela de lapte in frigider, iata cateva motive pentru care ar trebui sa renuntati la el imediat:

1. Va veti intari oasele
Credeti sau nu, nu aveti nevoie de lapte pentru a va intari oasele. Conform unui studiu recent publicat in Jurnalul Medical Britanic, cu cat consumati mai mult lapte, cu atat vor creste sansele de aparitie a fracturilor de sold.

2. Nu veti suferi de deficienta de calciu
Contrar parerilor populare, calciul poate fi gasit si in alte produse, nu doar in cele lactate. Poate fi obtinut si din alte surse – unele sanatoase – precum:

• Fructe, inclusiv smochine si portocale
• Vegetale cu frunze verzi
• Nuci
• Fasole
• Lapte de migdale
• Cereale fortificate

3. Puteti scapa de problemele digestive
Foarte multe persoane sunt intolerante la lactoza, ceea ce inseamna ca nu pot digera lactoza, zaharul din produsele lactate. Cu cat crestem, corpurile noastre inceteaza sa mai produca anumite enzime numite lactaze, care sunt responsabile pentru descompunerea respectivelor alimente. Evitand consumul de lapte, va puteti alina imediat orice suferinta si disconfort.

4. Veti avea sanse mai mici de a dezvolta boli cronice

Citeste continuarea articolului aici: 7 efecte corporale minunate pe care le veti observa dupa ce renuntati la lapte